Project realisatie

Pius Floris Boomverzorging is bij de realisatie van een groot aantal projecten betrokken. De werkzaamheden varieren van het planten en verplanten van bomen tot het inrichten en verbeteren van groeiplaatsen. Realisatie van boomprojecten vraagt om specifieke kennis en ervaring. Pius Floris Boomverzorging is u graag van dienst.  

- Scroll naar beneden voor meer informatie -

Groeiplaatsinrichting

Een goede groeiplaatsinrichting is de garantie voor een goede wortelontwikkeling en duurzame ontwikkeling van bomen. Er bestaat geen standaard groeiplaatsinrichting. De locatie is allesbepalend. Hierbij maakt het uit of de groeiplaats in de verharding, het gazon of in de open grond ingericht moet worden. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. De basis blijft echter in alle omstandigheden hetzelfde: bomen hebben doorwortelbare ruimte nodig, voldoende zuurstof, de juiste elementen en bodemleven.    

Wilt u meer informatie over groeiplaatsinrichting? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Leveren en planten bomen

Het planten van bomen is een kostbare zaak en moet daarom door boomspecialisten worden uitgevoerd. Jaarlijks worden in Nederland miljoenen bomen aangeplant, waarvan meer dan tien procent binnen een jaar sterft. Vaak kan het verkeerd of te diep planten van bomen als oorzaak van de uitval aangewezen worden. De specialisten van Pius Floris Boomverzorging zijn ervaren in alle disciplines rondom het planten van bomen. Daarnaast beschikken zij over de middelen om zelfs de meest uitdagende projecten tot een uitstekend eindresultaat te brengen.

Wilt u meer informatie over het leveren en planten van bomen? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Nazorg en garantie

Voor een goede aanslag en doorontwikkeling van nieuw aangeplante bomen is een nazorgperiode van gemiddeld twee jaar noodzakelijk. De nazorg bestaat uit het voldoende geven van water, alsmede het controleren van de verankering. Pius Floris Boomverzorging geeft garantie op de door hen geplante bomen indien zij de nazorg mogen verzorgen. De combinatie van een goed ingericht plantgat, een kwalitatief goede boom, het op de juiste wijze planten en een zorgvuldige nazorg, maken dat de kans op afsterven nihil is. Dat garanderen wij u!    

Wilt u meer informatie over nazorg en garantie? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt. 

Verplanten bomen

Het kan voorkomen dat een boom 'in de weg' staat of elders gewenst is. Met name het verplaatsen van monumentale bomen is een klus waar aanzienlijke kosten en uitdagingen mee gepaard gaan. Daarom is het goed om eerst advies in te winnen rondom de slagingskansen van een dergelijke verplaatsing. Tal van afwegingen bepalen het uiteindelijke verplantingsadvies. 

Wilt u meer informatie over verplanten van bomen? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt.  

Projecten

instagram