Luister naar Pius de Podcast

Over Pius de Podcast

Lang leven de bomen! Pius de Podcast is een zesdelige serie van Pius Floris Boomverzorging, ter gelegenheid van hun veertigjarig bestaan. Leer alles over bomen en boomverzorging van de kenners, en volg het leven van eikel tot einde van Pius de Eik. Pius de Podcast wordt geproduceerd door het team van Bast – de bomenpodcast (bastdebomenpodcast.nl).

De productie van Pius de Podcast ligt in handen van Elianne Meijer en Joost Wilgenhof (bastdebomenpodcast.nl) in samenwerking met Jan Willem de Groot (Franchise Manager Pius Floris Boomverzorging).

Trailer Pius de Eik

Lang leven de bomen! Wist je dat we vroeger beton in holle bomen goten? Dat een volwassen es jaarlijks zo’n 40 kilo koolstofdioxide afvangt? Dat boomverzorgers vroeger ‘boomchirurgen’ heetten? En dat op een volwassen eik honderden verschillende organismen leven, terwijl een beuk het moet doen met enkele tientallen? Volg in Pius de Podcast de belevenissen van Pius, onze tamelijk eigenwijze eik, en leer ondertussen meer over hoe bomen en boomverzorgers werken. Pius de Podcast is een zesdelige serie van Pius Floris Boomverzorging en Boomadvies, geproduceerd door het team van Bast – de bomenpodcast (bastdebomenpodcast.nl). 

Datum: 7 juni 2021

Duur: 00:01:31

#1 Het begint

Waarin eik Pius ontkiemt, en langs de waterkant in Veenendaal jonge boompjes worden geplant. 

Aan deze aflevering werkten mee: spin-in-het-web bij Pius Floris Boomverzorging Jan Willem de Groot, European Tree Technician Bert van Polen, en boomverzorgers Wouter Tepperik en Peter Jansman. Tijs Huys vertolkt de stem van Pius de Eik. Presentatie en edit: Elianne Meijer. Muziek van Julian Hight, Britse boomkenner én componist en muzikant (www.britainsancientforest.co.uk). Eindmontage: Jan Paul de Bondt. Pius de podcast is een productie van Joost Wilgenhof en Elianne Meijer van Bast - de bomenpodcast. 

Datum: 25 juni 2021

Duur: 00:21:37

#2 Het groeit

Waarin puber Pius de Eik mijmert over het geluk van groei, en er bij het MH17-monument in Vijfhuizen herdenkingsbomen worden gesnoeid.

Aan deze aflevering werkten mee: Jan Willem de Groot van Pius Floris Boomverzorging, European Tree Technicians Henk Werner en Martijn Nooij. Tijs Huys vertolkt de stem van Pius de Eik. Presentatie en edit: Elianne Meijer. Muziek oa. van Lee Rosevere en van Julian Hight, Britse boomkenner én componist van muziek die rechtstreeks uit de bossen lijkt te komen. Eindmontage: Jan Paul de Bondt. Pius de podcast is een productie van Joost Wilgenhof en Elianne Meijer van Bast - de bomenpodcast. 

Datum: 2 juli 2021

Duur: 00:24:13

#3 Volwassen

Waarin Pius de Eik bang is voor bliksem, en in een nieuwbouwwijk in Groningen kosten noch moeite gespaard worden om oude platanen te beschermen.

Aan deze aflevering werkten mee: Jan Willem de Groot, franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging, en Tree Technician Wiebe Tolman. Tijs Huys vertolkt de stem van Pius de Eik. Presentatie en edit: Elianne Meijer. Muziek oa. van Ben von Wildenhaus en van Julian Hight, Britse boomkenner én componist en muzikant. Eindmontage: Jan Paul de Bondt. Pius de podcast is een productie van Joost Wilgenhof en Elianne Meijer van Bast - de bomenpodcast

Datum: 9 juli 2021

Duur: 00:24:56

Wordt vervolgd ...

Dit was het eerste seizoen van Pius de podcast. In oktober 2021 zijn we terug, met drie nieuwe afleveringen, en nieuwe belevenissen van onze Pius de Eik. Tot dan!

instagram